1935'te tarlaları böcekten korumak için Güney Amerika'dan Avustralya'ya getirilen bir kurbağa türü 'hızlanarak ve büyüyerek' yayılıyor. Zehirli kurbağalar timsah bile öldürüyor Avustralya'daki zehirli bir kurbağa türünün geçirdiği evrim bir eko-kâbusa dönüşüyor.
Bilimsel adı 'Bufo marinus' olan kara kurbağası türü daha uzun bacaklı ve hızlı bir tür olmaya doğru evrilerek bütün kıtayı sarıyor. Bu kurbağalar, 70 yıl önce, tarım zararlılarının çoğalmasını kontrol etmesi için kıtaya getirilmişti ancak hızla üreyerek ve çok daha hızlı hareket etme özelliğini kazanarak birçok farklı hayvana zarar verir hale geldi.
Bufo marinus'lar yılanları, kertenkeleleri, su kuşlarını hatta timsah ve dingoları bile öldürüyor. Rahatsız edildiklerinde başlarının arkasında gizlenen iki kesecikten zehirlerini boşaltıyorlar. Zehir, birkaç dakikada öldürücü etki gösteriyor.
Ağırlığı 2 kiloyu bulan kurbağalar, şu anda 1 milyon kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda. Kurbağalar, Kuzeydoğu Avustralya'da şeker mahsullerine zarar veren sopa böceği adlı bir tarım zararlısını yok etmek için 1935'te Güney Amerika'dan Quensland'e getirilmişti. O zamandan beri hızlı bir yayılma gösteren kurbağaların bu yayılışının nedenlerini anlamak için çeşitli araştırmalar yapılmış. Bilim adamları, birçok kurbağa örneği yakalayarak boylarını ölçmüş ve hareketlerini saptamak için bellerine 5-6 gramlık radyo vericisi yerleştirmiş. Bu araştırmalar sonucunda, kurbağaların 70 yıl önce kıtaya ilk geldikleri zamana göre, beş kat daha hızlı hareket ettiklerini göstermiş.
Bilim adamları, kurbağa türünü kontrol etmenin yolunu bulmak için şimdiye kadar birçok araştırma yapsa da henüz çözüm bulamamış. Bilim adamları çok zaman ve para isteyen sorunun, çözülmediği takdirde Avustralya eko sistemine ciddi zarar vermesinden endişe ediyor.